Çene dolgusu, çenede bulunan yapı bozuklukları olan hacim büyüklüğü, çene büyüklüğü ve çene alt çizgisinin hattının belirsiz olması nedenlerinde dolayı yapılmaktadır. Sorunlu çenelerin yüze olan uyumsuzluğu çenenin alt kısımlarında sarkmalara ve kırışmalara neden olmaktadır. Uygulanacak dolgu yöntemi ile bu sorunlar ortadan kalkmaktadır. Ayrıca profesyonelce yapılacak dolgu işlemi yaşlılık izlerini de yok edecektir. Derinin altına dolgu enjekte edilerek boyun kısmında oluşan sorunların önüne geçilmektedir.
Çene Dolgusu Ne Zaman Yapılır?
Çene dolgusu genel olarak kişilerin isteğine göre yaptırılmaktadır. Daha güzel bir çene ve boyun görüntüsü sağlamasının yanı sıra bazı sorunlar ile baş edilmek içinde yapılmaktadır. Bu sorunlar şunlardır;
- Çenenin uç kısmının çok sivri ya da düz bir şekilde olması,
- Çenenin yüz içinde belirsiz şekilde olması,
- Çene uç kısımlarında derin gamzelerin var oluşu,
- Çene hattı üzerinde bulunan cilt sarkmaları,
- Çenenin uç kısmının geniş olması,
- Çene ucunun olması gerekenden geride bulunmasıdır.
Çene dolgusu doktorların gerek görmesi halinde burun ve yüz yöntemleri uygulanması sırasında ilave olarak yapının düzlenmesi için yapılabilir. Bu duruma alanında uzman bir doktor tarafından karar verilir.
Çene Dolgusu Süresi Ne Kadardır?
Genel olarak tek seans işleminde sonra yapılan çene dolgusu, doktorların belirli aralıklar ile kontrolünden sonra tamamlanmış olmaktadır. Kontrol aşamasında doktorlar tarafından yeni bir işlem veya düzeltme işlemi uygulanabilmektedir. Lokal anestezi uygulaması yapılmasının ardında çenenin uyuşmaya başlamasından sonra yaklaşık olarak 15 dakika süren uygulamadır. Toplam 30 dakika gibi bir zaman dilimi içerisinde dolgu tam olarak tamamlanmış olmaktadır.
Uygulama sonrasında çene kısmında hafif kızarıklar meydana gelebilir. Bu kızarıklar birkaç saat içerisinde geçecek, herhangi bir cerrahi işlem uygulanmadığından dolayı kişiler günlük hayatına kısa sürede dönecektir. Yapılan çene dolgusu işlemi enjekte edilen malzemeye göre değişkenlik gösterse bile genel olarak yapılan dolgu uygulamasının ömrü 1 ile 2 yıl arasındadır. Ayrıca dolgunun ömrü uygulanan kişinin dikkati ve özenine göre de değişkenlik göstermektedir. Dış etkenlerden ne kadar çok korunursa dolgu ömrü o kadar uzamaktadır. Bu arada dolgu sonrası doktor tavsiyelerine de uyulması gerekmektedir.